ناشناس ( تحصیلات : دبیرستان ، 17 ساله )

سلام
من دختری هستم که بر اثر تصادف یکی از پا های من قطع شد. خودم با این موضوع کنار آمده ام ولی وقتی بیرون میرم خیلی اذیت میشوم. احساس خجالت میکنم


مشاور (خانم ضیایی)

با سلام و احترام خدمت شما دوست گرامی. از اینکه سوال خود را با ما در میان گذاشتید سپاسگزارم. شرایطی که در آن قرار دارید را درک می کنم، امیدوارم صحبت هایم برایتان مفید واقع شود. بیان کردین" 4 سال پیش براثر تصادف، یکی از پاهایتان قطع شد وخودتان با این موضوع کنار آمدید ولی از رفتار دیگران اذیت می شوید": اینکه توانستید خود را با این وضعیت وفق دهید و با این موضوع کنار آیید، قدم بسیار بزرگی برداشته اید و قابل تحسین هست. این نشان می دهد شما دختر انعطاف پذیری هستید و قدرت سازگاری با شرایط مختلف دارید و سختی ها و مسائل نمی تواند شما را از پای درآورد. بیان کردین رفتارهای اطرافیان باعث رنجش شما بزرگوار می شود، راستش ما انسان ها در هر جایگاه و موقعیتی باشیم، نمی توانیم رفتار و افکار و قضاوت های اطرافیانمان را تغییر دهیم. مثلا اگر ما کوتاه، بلند، یا چاق و لاغر، یا سفید و سبزه، هرطوری که باشیم باز هم افرادی هستند که نگاه و رفتار خاصی نسبت به ما دارند و چه بسا گاهی این نگاه ها سنگین به نظر بیاد و مایه ی رنجش ما شود. بنابراین ما نمی توانیم رفتار این همه انسان پیرامون مان را کنترل کنیم و به همه اعلام کنیم که: من از رفتار شما ناراحت شدم، یا چرا اینطوری نگاهم می کنید. این ها حرف های دلم ماست، آیا می توانیم به تک تک افرادی که از کنارمان می گذرد، این ها را بیان کنیم؟ تنها کاری که از دستمان بر می آید این هست که افکار و نگرش مان را تغییر دهیم تا نگاه اطرافیان، کمتر باعث رنجش ما شود.
پیشنهاداتی را برای مدیریت افکار خدمتتان عرض می کنم:
- خودتان را به عنوان یک موجود ارزشمند با تمام نقاط قوت و ضعف بپذیرید و دوست داشته باشید تا آرامش را احساس کنید. هر زمان می گویید خودم را دوست دارم! ترس های شما ناپدید می شوند و جرأت شما بیشتر می شود. این کلمات "من خودم را با وجود بعضی نقایصم دوست دارم!" آن قدر قدرتمند و مثبت هستند که ذهن و ضمیر نیمه هشیار شما بی درنگ آن را مثل یک دستور می پذیرد. آن ها بی درنگ بر افکار، احساسات و نظرات شما تاثیر می گذارند. احساس بهتری درباره خود پیدا می کنید و در نتیجه قضاوت دیگران کمتر باعث دلخوری شما می شود.
- با افزایش عزت نفس، نیاز به تایید و ترس از قضاوت دیگران کمتر می شود. برای افزایش عزت نفس باید صدای سالم درون را تقویت کرد. برای این کار می توانید از عبارت های زیر استفاده کنید:
خودم را به همین شکلی که هستم قبول دارم. من ارزشمند هستم و مجبور نیستم این را به کسی ثابت کنم. احساسات و نیازهای من مهم هستند. من به خودم اطمینان دارم که می‌توانم به هدف‌هایم برسم. من شایسته احترام دیگران هستم.
از موفقیت‌هایی که تاکنون به‌دست آورده‌ام، شادمان هستم.
- شما می توانید برای شناسایی افکار و کنترل آن ها، روزانه یاداداشت هایی از افکاری که باعث ناراحتی شما می شود را داشته باشید "من فکر میکنم………… بنابراین احساس میکنم……" بعد از مدتی به یک خودآگاهی ا زخود دست پیدا می کنید. مثلا من فکر می کنم دیگران نگاه خاصی به من دارند بنابراین احساس ناراحتی می کنم.
- افکاری را که موقع ناراحتی سراغتان می آید را به چالش بکشید مثلا اگر کسی نگاه خیره کننده و سنگینی دارد : شما اگر با خودتان فکر کنید که من در بدنم نقص دارم، به خاطر همین اینگونه نگاهم می کنند طبیعی هست که احساس ناخوشایندی به شما دست دهد در صورتی که با تغییر افکار، این حالات کمتر به وجود می آید مثلا آیا همیشه، همه ی اشخاص باید درست رفتار کنند؟ آیا اشتباه رفتار دیگران، چیزی از ارزش ذاتی من می کاهد؟ آیا این موضوع ارزش این را دارد من بهترین لحظه ی زندگیم را به ناراحتی سر کنم ؟ آیا از درستی برداشت خود مطمئن هستم؟ چه بسا گاهی دیگران شما را با خود مقایسه می کنند و به توانمندی هایتان حسرت می خوردند. زیر سوال بردن تفکراتان یکی از تکنیک هایی است که به شما کمک می کند تا از تفکر آشفته سازتان فاصله بگیرید و به شیوه های واقع بینانه آن را بررسی کنید. و در نهایت وقتی احساس خوبی درباره خود دارید، دیگران هم بهتر از همیشه به نظر می رسند، چرا که جهان بازتابی از خود ماست. منشاء تمام افکار و حرکات ما، چگونه دیدن خویشتن است !
با آرزوی موفقیت برای شما بزرگوار
 

بیشتر بخوانید:

چگونه صورت مساله خجالت را پاک کنیم؟